Csokoládékrémes muffin

(deszert)

Csokoládékrémes muffin

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt, 5 dkg holland kakaópor, 7 dkg étcsokoládé, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 20 dkg cukor, 7 dkg vaj, 2 tojás, 2 teáskanál vanília aroma, 25 dkg natúr joghurt, A krémhez:, 25 dkg vaj, 12,5 dkg porcukor, 1 csipet só, 1 dl méz, 10 dkg holland kakaópor, 23 dkg étcsokoládé,

Elkészítés:

A muffinokban az a jó, hogy szinte mindenféle hozzávalóból és technikával készíthetők. Ez egy étcsokoládés, holland kakaóporos extra bűnös élvezet.

Bár ez nem egy két perc alatt összedobott finomság, de megéri a fáradtságot.
A tésztához a kakaóporral elkeverem a lisztet, a sütőport, a csipet sót és az apró kockákra darabolt 7 dkg csokit.
A puha vajat a cukorral jól kikeverem, majd hozzáadom a vanília aromát, a tojást és a joghurtot.
Az alapos és gyors munka érdekében használjunk kézi mixert.
A lisztes alapot és a vajas alapot a lehető legkevesebb mozdulattal lágy masszává keverem.
A muffin papírokat háromnegyedik töltöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. 
A krémhez gőz fölött megolvasztom a maradék csokit, majd hagyom kihűlni.

Kézi mixer segítségével a vajat a porcukorral, a kakaó porral, a sóval, a mézzel és az olvasztott csokival jól kikeverem. 
Amikor elkészültek a muffin-ok és kihűltek a nyomózsákba teszem a krémet és ízlésesen feldíszítem vele.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kakaó, csokoládé, joghurt, tojás