Krumpli nudli

(főétel)

Krumpli nudli

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 1/2 kg liszt, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A krumplinudli a szilvás gombóc elengedhetetlen kísérője. Mivel a tésztája ugyanaz, így általában mindkettőt szoktam csinálni egyszerre.
 
Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 evőkanál olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.
 
A szilvás gombóccal ellentétben nem vágjuk a tésztát kockákra, hanem kicsippentünk belőle egy kis darabot, majd a két tenyerünk között görgetve kis hengert formázunk belőle.
A kb 2-3 cm hosszú és fél cm átmérőjű kis nudlikat enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni, de eperlekvárral is nagyon finom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Húsos tészta

Húsos tészta

Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk. Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
darálthús paradicsom hagyma spagetti

Házi pizza

Házi pizza

A házi pizza nagy előnye, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készül. Ennél jobb ajánlás szerintem nem is kell.
pizza sonka kukorica

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

liszt, olaj, krumpli