Almás krémes

(deszert)

Almás krémes

Hozzávalók:

6 evőkanál liszt, 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 kg alma, krémhez:, 6 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 1 liter tej, 4 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl habtejszín, csipet fahéj,

Elkészítés:

A tojást, a porcukrot, a lisztet és a sütőport tésztává keverem. Az almákat megmosom, megpucolom és vékony szeletekre vágom.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tepsibe sütőpapírt teszek és a vékony almaszeleteket beleteszem. Ráöntöm a tésztát és megsütöm. Amikor a tészta kihűlt, kifordítom a tepsiből, hogy az almás része legyen felül.
A pudingporokat az összes tejjel és 2 evőkanál cukorral krémesre főzöm.
A 6 tojásfehérjéből és 6 evőkanál cukorból kemény habot verek, majd hozzáadom a langyos pudinghoz és óvatosan összekeverjük és rákenjük a tésztára.
Kemény habbá verjük a tejszínt, rásimítjuk a krém tetejére, majd lehelet vékonyan megszórjuk fahéjjal.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Málnás csokiterrine

Málnás csokiterrine

Könnyű, finom sütemény. A málna és a csoki mindig jó párosítás. Megkoronáz minden ünnepet.
málna csoki

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből