Szilvalekváros-diós kalács

(deszert)

Szilvalekváros-diós kalács

Hozzávalók:

30 dkg kalács, 15 dkg durvára tört dió, 3 dl tej, 5 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kis üveg szilvalekvár,

Elkészítés:

180 fokra előmelegítem a sütőt.
A kalácsot felszeleteljük, majd minden szeletet megkenünk lekvárral, megszórunk dióval és egy tűzálló tálba rétegezzük. 
A tejet összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal, a vajjal és a 3 tojás sárgájával. Az ízesített tejet rálocsolom a kalácsra és 25 perc alatt készre sül.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Madártej

Madártej

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
tej tojás cukor vanília

Gesztenyés szelet

Gesztenyés szelet

Kínálgatós süti ami nagyon hamar el szokott fogyni.
gesztenye krém sütemény

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből