Ribizlis-mascarponés túrós szelet

Ribizlis-mascarponés túrós szelet

Hozzávalók:

3 db tojás, 8 dkg liszt, 6 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 1/3 csomag sütőpor, fél citrom reszelt héja, a krémhez:, 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 30 dkg ribizli ( lehet mirelit is), fél citrom reszelt héja, 1 csomag piros tortazselé,

Elkészítés:

A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével, a citromhéjjal és az olajjal kikeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. A sütőporos lisztet a masszába forgatjuk. 20x20 cm-es magas falú tepsibe sütőpapírt teszünk majd a tésztát egyenletesen elkenjük és 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal kikeverjük, a mascarponét hozzákeverjük és addig habosítjuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a ribizliszemekkel beborítjuk a tetejét. A piros tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és ecsettel a ribizliszemet tetejére kenjük. Ha megdermedt a zselé lehet szeletelni.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

GOFRI - paleo

GOFRI - paleo

Ez egy ismerősöm receptje. Mivel a kisebbik lányomnál enyhe gltén érzékenységet állapítottak meg, így rászoktunk a paleo süteményekre.
gofri tojás mandula

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá