Diós lepény

Diós lepény

Hozzávalók:

8 dkg vaj, 2 db tojás, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 egész zacskó sütőpor, 2 dl tej, 1 kk. szódabikarbóna,

Elkészítés:

 

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a tejet, a tojást, a diót, a cukrot és a megolvasztott vajat jól alaposan összedolgozom. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm a tésztát. Ha kész és kihűlt lehet tea mellé fogyasztani vagy ízlés szerint valamilyen krémmel tölteni.

 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá