Mákos guba
(deszert)
Hozzávalók:
6 db szikkadt, sima kifli, 20 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg tisztított, áztatott mazsola,Elkészítés:
A darált mákot és a cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat.
A kifliket karikákra vágjuk, egy szűrőbe tesszük amennyi belefér, és leöntjük a vaníliás cukorral felforralt tejjel.
Ha szükséges még egyszer átöntjük rajta a tejet.
Egy nagyobb tálba borítjuk, megszórjuk mazsolával és bőségesen a cukros mákkal.
Ezután egy tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb 10 percig sütjük.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Diós guba sodóval
A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.
dió tej kifli