Mákos guba

Mákos guba

Hozzávalók:

6 db szikkadt, sima kifli, 20 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg tisztított, áztatott mazsola,

Elkészítés:

A darált mákot és a cukrot összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat.

A kifliket karikákra vágjuk, egy szűrőbe tesszük amennyi belefér, és leöntjük a vaníliás cukorral felforralt tejjel.
Ha szükséges még egyszer átöntjük rajta a tejet.

Egy nagyobb tálba borítjuk, megszórjuk mazsolával és bőségesen a cukros mákkal.

Ezután egy tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb 10 percig sütjük.

 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk

Csörögefánk

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

mák, kifli, tej, valilia

Szólj hozzá