Fügés, mandulakrémes pite

Fügés, mandulakrémes pite

Hozzávalók:

A tésztához:, 12,5 dkg vaj + a kikenéshez, 7,5 dkg cukor, 1 db tojás, negyed teáskanál só, 37,5 dkg liszt + a formához, A mandulakrémhez:, 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 30 dkg darált mandula, 4,5 dkg liszt, 2 db tojás, 2 teáskanál vaníliakivonat, 4 db friss füge,

Elkészítés:

A tésztához a vajat és a cukrot kézimixerrel keverjük habosra,majd dolgozzuk bele a tojást. Adjuk hozzá a lisztet a sóval, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tészává. Nyomkodjuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett piteformába úgy, hogy körben az oldalán a pereméig érjen. Tegyük hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a vajat kézi mixerrel keverjük habosra a cukorral egy nagyobb tálban Adjuk hozzá a vaníliakivonatot,  és keverjük hozzá a tojásokat. Keverjük bele a darált mandulát meg a lisztet. Vegyük ki a hűtőből a formát és kanalazzuka tölteléket a tésztára.
Mossuk meg és csepegtessük le a fügéket, majd vágjuk félbe mindegyiket. Nyomkodjuk a krémbe a fügéket a vágott oldalukkal felfele és az előmelegített 180 fokos sütőben 50 percig süssük. 
Tálaláskor vaníliafagyit vagy tejszínhabot tehetünk mellé.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá