Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal

(deszert)

Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal

Hozzávalók:

10 dkg liszt, 2 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, negyed teáskanál só, 2 evőkanál nádcukor, 2 db tojás, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál vaj a sütéshez, juharszirup, 8 szelet bacon (vagy több),

Elkészítés:

Ez az abszolút kedvenc a gyerekeknél, amit pillanatok alatt fel is falnak, mert ez 12 darabhoz elég.
Kézi mixerrel dolgozzuk össz a palacsinta hozzávalóit. Egy palacsintasütőben forrósítsuk fel az e evőkanál vajat. Tegyünk ele evőkanálnyi halmokat a tésztából, egymástól néhány centi távolságra. Ha a tetejükön képződő buorékok kezdenek kipukkadni, fordítsuk meg a palacsintákat. A másik felüket elég kb. 30 másodpercig sütni. 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.Tegyük  a baconszeleteket  sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük ropopgósra kb. 8  perc alatt.
Halmozzunk egymásra néhány darab palacsintát, tegyünk a tetejére bacont és locsoljuk meg juharsziruppal. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mákos guba

Mákos guba

Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia

PALEO ISLER

PALEO ISLER

Aki foglalkozott paleo diétával, az tudja milyen fontos, hogy legyenek sütemény receptjeink is. Nekem ez a recept volt az első, amit elkészítettem, mert az Isler a kisebbik lányom kedvence.
isler paleo

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből