Fekete-erdő torta

Fekete-erdő torta

Hozzávalók:

4 db tojás, 10 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 2 dkg keserű kakaópor, 1 üveg magozott meggybefőtt, 10 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 1 csipet só, 900 ml habtejszín, 2 csomag habfixáló, 2 tasak vaníliás cukor, csokoládé-forgács a díszítéshez ,

Elkészítés:

Ez a kisebbik lányom kedvence természetesen úgy, hogy a cseresznyepálinka helyett a meggybefőtt levével helyettesítem.
A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 3 evőkanál hideg vízzel.Adjuk hozzá a cukrot éés 1 csipet sót. Egyenként keverjük bele a tojássárgájákat, majd szitáljuk bele a keményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elvegyített lisztet.
Simítsuk a masszát egy sütőporral bélelt kacsos tortaformába. Süssük meg a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt.
A befőttet szűrjük le, a levét tegyük félre (más ételhez felhasználhatjuk). Az étcsokoládét aprítsuk fel, és kis lábasba téve, vízgőz felett olvasszuk meg.
A megsült tésztát vízszintesen vágjuk két kerek lapra, és mindkettőt locsoljuk meg a cseresznyepálinkával. Az alsó tortalapot tegyük egy tálra,osszuk el rajta a meggy felét. A tejszínt verjük kemény habbá a hafixálóval és a vaníliás cukorral. A tejszínhab felét simítsuk a befőttre. Fedjük be a maradék tejszínhabbal a torta tetejét, majd tegyük be a hűtőbe dermedni.
Tálalaás előtt halmozzuk a torta tetejére a maradék meggybefőttet, és a csorgassuk rá a megolvasztott étcsokoládét. Ízlés szerint tejcsokoládé-forgáccsal megszórva tálaljuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá