Vaníliás keksz

(deszert)

Vaníliás keksz

Hozzávalók:

170 gramm vaj, 90 gramm kristálycukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 270 gramm finomliszt + a nyújtáshoz, Díszítéshez:, 100 gramm étcsokoládé, 50 gramm vaj,

Elkészítés:

Mint mindenki, mi is édesszájúak vagyunk:-)
Nagyon szeretjük az apró édes kekszeket. Ezekben az a legnagyszerűbb, hogy minden alkalomra lehet egyedileg díszíteni.
Nálunk jellemzően halloween-kor és karácsonykor díszít az egész család, de ha vendégek jönnek, akkor is össze szoktam dobni valami ki finomságot.

Ezt a vaníliás kekszet nagyon egyszerű elkészíteni.
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a vaníliaaromát és a lisztet beleteszem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Folpack-ba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.

Előmelegítem a sütőt 170 fokra.

A hűtőből kivett tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtom és valamilyen formával kiszúrom. Használhatok kör vagy karácsonyi, halloween-i, húsvéti vagy bármilyen alkalmi formát. A tepsibe sütőpapírt rakok majd a tésztákat beleteszem. Villával megszurkálom és 15 perc alatt ropogósra sütöm a kekszeket.

Forró vízgőz fölött a csokoládét a vajjal megolvasztom és kis kevergetés mellett hagyom kihűlni. Nyomózsákba teszem és a kekszekre rajzolok, de simán csak bele is márthatom.

Fémdobozban nagyon sokáig friss marad, bár nálunk nagyon gyorsan elfogy.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Hókifli

Hókifli

A hókifli nálunk karácsonyi sütemény. Vendégváráshoz ilyenkor alap.

Puncsos mignon

Puncsos mignon

A puncsos mignon-al elkövettem azt a hibát, hogy egyszer csináltam a lányoknak. Persze - mivel látták, hogy meg tudom csinálni, onnantól folyton kérték, hogy csináljak. Nagyon macerás. Persze ha kész, és majszoljuk a kanapén, az nagyon klassz. Az elkészítése macerás. Csak akkor kezdj hozzá, ha buzog benned a főznivágyás.
tojás liszt puncs cukor vaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

vaj, cukor, vanília aroma