Málnás csokiterrine

Málnás csokiterrine

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé, 3 dl habtejszín, 10 kdg vaj, 20 dkg málna (lehet fagyasztott), 2 ek. méz,

Elkészítés:

Gőz fölött a csokoládét és a vajat megolvasztom. Majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.


A hideg tejszínhabot habbá verjük és a kihűlt csokihoz adjuk.
Öntsük a masszát félliteres, szilikonos őzgerinc formába vagy folpack-al bélelt hasonló formába.
Hűtőbe tesszük 5 órára. A málnát botmixerrel pürésítjük és mézzel ízesítjük. Amikor a csokikrém teljesen megszilárdult, kiborítjuk a formából és megszabadítjuk a fóliától.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és málnapürével tálaljuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mákos guba

Mákos guba

Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia

Citromos piskótakocka

Citromos piskótakocka

A citromos piskóta az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromban. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség volt, amit anyukám készített. Persze Ő nem erre volt a legbüszkébb, de mi mindig örültünk, amikor nyáron kiültünk a kerti kis házba, és kihozta nekünk a frissen készült piskóta kockákat.
piskóta citrom

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

málna, csoki

Szólj hozzá