Málnás csokiterrine

(deszert)

Málnás csokiterrine

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé, 3 dl habtejszín, 10 kdg vaj, 20 dkg málna (lehet fagyasztott), 2 ek. méz,

Elkészítés:

Gőz fölött a csokoládét és a vajat megolvasztom. Majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.


A hideg tejszínhabot habbá verjük és a kihűlt csokihoz adjuk.
Öntsük a masszát félliteres, szilikonos őzgerinc formába vagy folpack-al bélelt hasonló formába.
Hűtőbe tesszük 5 órára. A málnát botmixerrel pürésítjük és mézzel ízesítjük. Amikor a csokikrém teljesen megszilárdult, kiborítjuk a formából és megszabadítjuk a fóliától.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és málnapürével tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fügés, mandulakrémes pite

Fügés, mandulakrémes pite

Amikor ültettünk egy fügefát az udvarra kicsit reménykedtem benne, hogy szép nagy termései lesznek idővel, mert gyerekkorom óta imádom a fügét :-) És persze mindent, amiben füge van. Amikor elkezdett teremni, gyorsan kellett egy recept, amivel kipróbálhatom. Ezt a receptet találtam meg elsőre.
füge vanília fagylat

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

málna, csoki