Túrós-ribizlis süti

(deszert)

Túrós-ribizlis süti

Hozzávalók:

15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg zsíros túró, 1 tojás, 5 dkg vaníliás porcukor, 1 csipet só, 4 púpos evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál tejföl, 15 dkg piros ribizli, 1 citrom , kevés vaj a tepsi kikenéséhez, vaníliás porcukor a díszítéshez,

Elkészítés:

A citrom héját lereszelem.
A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk és belekeverjük a vaníliás porcukrot.
Kikenünk vékonyan vajjal egy négyadagos kerámiatepsit és beleöntöm a felét a morzsának és jól megnyomkodom.
A túrót a villával összetöröm, hozzáadjuk a tojást, a sót, a cukrot, a tejfölt, a citrom héját, és összekeverjük.
A tésztára öntöm a kikevert túrót, majd megszórom a morzsa másik felével.
Leszemezett ribizlivel megszórom a tepsi tartalmát, majd a 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm.
Kihűtjük,  és nagyobb darabokra vágjuk, majd a vaníliás porcukorral megszórom.
Ezt a sütit én már készítettem málnából, eperből, meggyből és sárgabarackból. Bármilyen lédús gyümölcsből elkészíthető.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből