Barackos piskóta tekercs

Barackos piskóta tekercs

Hozzávalók:

4 db tojás , 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, kis üveg barack lekvár, csipet só, porcukor,

Elkészítés:

A barackos piskótatekercs gyerekkorom kedvenc receptje. Nagyon sok szép régi emlék kapcsolódik hozzá.
Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Persze nem csak a nosztalgia miatt szoktam csinálni, hanem mert a lányok - akárcsak én - nagyon szeretik, és hamar kész van.

Az elkészítése rém egyszerű.

A négy tojást ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval, a sárgáját 10 dkg kristálycukorral habossá verjük.
A fele tojásfehérjét lazán összekeverem a sárgájával.
Beleszitálom a lisztet és a maradék fehérjével óvatosan összekeverem. A szitálásra azért van szükség, mert így kisebb az esély arra, hogy a tászta csomósodjon.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen beleteszem. A tepsi  25x30 cm-es.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütöm.
Leterítünk egy konyharuhát és teszek rá egy nedves sütőpapírt, majd a megsült piskótát ráteszem. Lehúzom a sütőpapírt és a tésztára egy új sütőpapírt terítek. Szorosan feltekerjük, megkötjük a papír két végét és várunk amíg kihűl.
Baracklekvárt kicsit átkeverem.
Kitekerem a piskótát és egyenletesen elkenem rajta a lekvárt. Visszatekerem a piskótát, megszórom porcukorral, ujjnyi vastagra szeletelem és tálalom.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Barack lekvár, tojás, liszt, cukor

Szólj hozzá