Kókuszos mámor

Kókuszos mámor

Hozzávalók:

Kókuszreszelék 500 g, , Cocomas kókuszkrém 1000 ml, , kb. 8-10 e.k. kókuszzsír, , 8-10 e.k. kókuszliszt, , min. 2-3 k.k.l Cukoressimo vagy 6-8 e.k. Xukor (ízlés szerint még mehet bele több) ,

Elkészítés:

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre.
Ez a kókuszos mámor :-)

Egy nagy keverő tálba beleöntöm a kókuszreszeléket, rá a kókuszkrémet, kókuszzsírt és rászórom az édesítőt és a kókuszlisztet.
Összekeverem és kézzel formázható masszát kapok belőle, ilyenkor meg szoktam kóstolni és ha nem elég édes rakok bele még édesítőt.

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és ebbe kézzel belenyomkodom a masszát. Elegyengetem, majd ráterítek egy másik sütőpapírt és ezen  keresztül szépen elsimítom.

Lehúzom a sütőpapírt és mehet rá a csokimáz.
Utána pár órára hűtőbe kell rakni, ameddig megdermed a csoki. Elég nagy mennyiség lesz belőle, 45-50 szelet is kijön belőle.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Diós guba sodóval

Diós guba sodóval

A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.
dió tej kifli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kókusz, kókuszliszt, kókuszzsír

Szólj hozzá