PALEO ISLER

PALEO ISLER

Hozzávalók:

Hozzávalók: (12 darabhoz), , 20 dkg őrölt mandula, 10 dkg kókuszliszt, 8 dkg lágy kókuszzsír, 2 tojás, 2 ek. eritrit ( de ez elhagyható!), 1 csipet szódabikarbóna, 1 narancs reszelt héja, 1tk. őrölt fahéj, 1kk. vaníliaőrlemény,

Elkészítés:

Tölteléknek bármilyen natúr lekvár megfelel, én házi cukormentes sárgabarack lekvárt használtam.
 
A tetejére 15 dkg minél magasabb százalékú étcsokoládét olvasszunk fel 1 ek. vízzel és 2 ek. olívaolajjal.
 
Az őrölt mandulát elkeverjük a fűszerekkel, a kókuszliszttel, a szódabikarbónával és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. 
Végül a két tojást hozzáütjük és jöhet a kókuszzsír is. Ebből aztán tésztát gyúrunk, majd egy kókuszliszttel megszórt gyúródeszkára tesszük és kinyújtjuk egy sodrófa segítségével. Én egy 8 cm átmérőjű vizespohárral szaggattam ki a korongokat a tésztából. Ezeket aztán egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg a korongok kihűlnek, ezután kenjük meg a sütialjakat lekvárral, majd mindegyikre ráborítunk egy sütitetőt.
Teljesen bekentem a tetejüket csokival.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Farsangi fánk

Farsangi fánk

A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
tej élesztő tojás liszt

Mákos guba

Mákos guba

Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

isler, paleo

Szólj hozzá