Madártej

Madártej

Hozzávalók:

1 liter tej, 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,

Elkészítés:

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem.
Egy lábasba beleöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és a tojás sárgáját, és folyamatos kevergetés mellett felforralom.
Óvatosan, evőkanállal kanalanként belehelyezem a habot a forrásban lévő sodóba, ahogy újra felforr, megforgatom a habgombócokat, majd kiszedem egy tálba.
Tálaláskor a sodót mélytányérba merem, és ráhelyezek 1-2 habgombócot.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Piskóta tészta 6 tojásból

Piskóta tészta 6 tojásból

Egy csomó sütemény alapja a piskóta. Nekem még anyukám tanította meg, hogy hogyan kell igazán jó piskótát csinálni, de csak akkor gyakoroltam igazán be, amikor a lányok megszülettek. Mivel édes szájúak vagyunk, így nagyon sokszor csinálok valamilyen piskóta alapú süteményt.
tojás cukor liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tej, tojás, cukor, vanília

Szólj hozzá