Madártej
(deszert)
Hozzávalók:
1 liter tej, 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,Elkészítés:
A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem.
Egy lábasba beleöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és a tojás sárgáját, és folyamatos kevergetés mellett felforralom.
Óvatosan, evőkanállal kanalanként belehelyezem a habot a forrásban lévő sodóba, ahogy újra felforr, megforgatom a habgombócokat, majd kiszedem egy tálba.
Tálaláskor a sodót mélytányérba merem, és ráhelyezek 1-2 habgombócot.
Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem.
Egy lábasba beleöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és a tojás sárgáját, és folyamatos kevergetés mellett felforralom.
Óvatosan, evőkanállal kanalanként belehelyezem a habot a forrásban lévő sodóba, ahogy újra felforr, megforgatom a habgombócokat, majd kiszedem egy tálba.
Tálaláskor a sodót mélytányérba merem, és ráhelyezek 1-2 habgombócot.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Csokis - Banános keksz - Paleo
Ez a legegyszerűbb paleo süti, amit csak el lehet készíteni.
Tisztára olyan, mint amikor gyerekkorunkban mindenféle édességet összekevertünk, és elneveztük mindent bele sütinek
csokoládé xilit mandula banán