Madártej

Madártej

Hozzávalók:

1 liter tej, 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,

Elkészítés:

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem.
Egy lábasba beleöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és a tojás sárgáját, és folyamatos kevergetés mellett felforralom.
Óvatosan, evőkanállal kanalanként belehelyezem a habot a forrásban lévő sodóba, ahogy újra felforr, megforgatom a habgombócokat, majd kiszedem egy tálba.
Tálaláskor a sodót mélytányérba merem, és ráhelyezek 1-2 habgombócot.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Almás süti - Paleo

Almás süti - Paleo

Aki már diétázott, tudja mennyire felértékelődnek az édességek ilyenkor. Nos itt egy recept, amelyet diéta alatt is büntetlenül lehet fogyasztani.
alma tojás mandula fahéj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tej, tojás, cukor, vanília

Szólj hozzá