Gesztenyés szelet

Gesztenyés szelet

Hozzávalók:

Tészta, 1 db tojás, 250 g cukor, 50 g margarin, 250g liszt, 2,5 dl tej, 2 ek. kakaópor, fél csomag sütőpor, Krém, 150 g margarin, 500 g gesztenyemassza, 300 ml tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, Máz, fél tábla étcsokoládé, 10 g vaj,

Elkészítés:

A tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, cukrot, kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd a maradék tejet is. Jól összedolgozzuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.


A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, felforraljuk, sűrűre főzzük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint, az összetört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot és a cukrot, alaposan elkeverjük.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a megolvasztott vajat, alaposan elkeverjük.

A krémet rákenjük a tésztára, majd (csíkokban) rácsurgatjuk a csokimázat.

Amikor megdermedt, szeleteljük.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

gesztenye, krém, sütemény

Szólj hozzá