Gesztenyés szelet
(deszert)
Hozzávalók:
Tészta, 1 db tojás, 250 g cukor, 50 g margarin, 250g liszt, 2,5 dl tej, 2 ek. kakaópor, fél csomag sütőpor, Krém, 150 g margarin, 500 g gesztenyemassza, 300 ml tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ek. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, Máz, fél tábla étcsokoládé, 10 g vaj,Elkészítés:
A tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, cukrot, kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd a maradék tejet is. Jól összedolgozzuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, felforraljuk, sűrűre főzzük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint, az összetört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot és a cukrot, alaposan elkeverjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a megolvasztott vajat, alaposan elkeverjük.
A krémet rákenjük a tésztára, majd (csíkokban) rácsurgatjuk a csokimázat.
Amikor megdermedt, szeleteljük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Csokis - Banános keksz - Paleo
Ez a legegyszerűbb paleo süti, amit csak el lehet készíteni.
Tisztára olyan, mint amikor gyerekkorunkban mindenféle édességet összekevertünk, és elneveztük mindent bele sütinek
csokoládé xilit mandula banán