Farsangi fánk

Farsangi fánk

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 6 dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 evőkanál kristálycukor, 3 dkg éleszt, 3 dl tej, 1 l olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele. 

Az elkészítése nem bonyolult, és a gyerekek mindig örülnek neki.
Az élesztőt 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal.
Amikor az élesztő megkelt beleöntöm a lisztbe, majd hozzáöntöm a habos vajat, a maradék cukrot és a tejet.
Tészta állagúvá gyúrom, majd meleg helyen duplájára kelesztem.

Enyhén lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Lisztbe mártott pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 
A fánk formákat hagyjuk 30 percig pihenni.
Bő, forró olajban először fedő alatt sütjük, majd miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább.

Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Csokis - Banános keksz - Paleo

Csokis - Banános keksz - Paleo

Ez a legegyszerűbb paleo süti, amit csak el lehet készíteni. Tisztára olyan, mint amikor gyerekkorunkban mindenféle édességet összekevertünk, és elneveztük mindent bele sütinek
csokoládé xilit mandula banán

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tej, élesztő, tojás, liszt

Szólj hozzá