Csörögefánk

(deszert)

Csörögefánk

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál porcukor, 2-3 evőkanál rum (elhagyható), csipet só, olaj a sütéshez,

Elkészítés:

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.

A lisztet, a vajat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a porcukrot és a rumot összedolgozom. A kapott tésztát vékonyra nyújtom és széles csíkokat vágom.
A csíkokból pedig rombusz formájú darabokat készítek. A tészta közepén egy vágást ejtek, ahol az egyik szárat áthúzom a résen.
Forró olajban kisütöm, majd porcukorral meghintem.
Aki szereti lekvárba is mártogathatja.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Farsangi fánk

Farsangi fánk

A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
tej élesztő tojás liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

liszt, tojás, vaj, tejföl