Banános muffin
(deszert)
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 15 dkg banán héj nélkül, 28 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg zabpehely, 2 egész tojás, 3 dkg pirított zabpehely, fél csomag sütőpor, 1 csipetnyi só,Elkészítés:
A zabpelyhet egy serpenyőben egy evőkanál vajon megpirítjuk.
A 15 dkg vajat megolvasztjuk, a banánt felkarikázzuk, a tojást beletesszük, majd turmixoljuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót egy tálban alaposan elkeverjük, majd az olvasztott vajjal és a banán turmixszal simára keverjük. A muffin papírral kibélelt formákat háromnegyedig töltjük.
180 fogra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A 15 dkg vajat megolvasztjuk, a banánt felkarikázzuk, a tojást beletesszük, majd turmixoljuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót egy tálban alaposan elkeverjük, majd az olvasztott vajjal és a banán turmixszal simára keverjük. A muffin papírral kibélelt formákat háromnegyedig töltjük.
180 fogra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Csokoládékrémes muffin
A muffinokban az a jó, hogy szinte mindenféle hozzávalóból és technikával készíthetők. Ez egy étcsokoládés, holland kakaóporos extra bűnös élvezet.
kakaó csokoládé joghurt tojás